27.07.2024
Новини Оперативно

“Смотрящему” за Тернопільщиною оголосили ще одну підозру – головний бандит вибивав вигадані борги

Слідчі Тернопільщини оголосили про підозру так званому “смотрящому” за Тернопільською областю. Це головний над бандитським угрупованням, яке спеціалізувалось на вибиванні неіснуючих боргів. Зараз він перебуває під вартою за вимагання, а тепер чоловікові оголосили про ще одну підозру. Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

“У квітні цього року злочинну групу, що діяла на території області, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції.
У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 36-річний організатор, маючи зв’язки у злочинному середовищі, отримав статус «смотрящого» за Тернопільською областю. Перебуваючи на волі, він поширював злочинний вплив на території обласного центру та регіону, а саме контролював дотримання «злодійських законів», координував протиправну діяльність, відповідав за наповнення та розподіл так званого «злодійського общака»”, – йдеться у повідомленні.

Так, вони видурили 7 тисяч доларів у тернополянина, погрожуючи фізичною розправою. Трьох злочинців затримали під час передачі грошей. Їм оголосили підозру за ч 4 статті 189 – вимагання.

“Кримінальному авторитетові” повідомили про ще одну підозру – за ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення в суспільстві злочинного впливу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна.

Перейти до панелі інструментів