26.06.2024
Новини

Санна траса у Кременці була небезпечною: що кажуть експерти через рік після загибелі Діани Новосад

Рік тому страшна звістка про загибель 15-річної Діани Новосад сколихнула усю спортивну спільноту країни. Юна санкарка розбилася на смерть на санній трасі у Кременці. Проте, досі ніхто не покараний. На якій стаді перебуває розслідування справи, довідалося “Терміново”.

Дівчинка загинула під час тренування, коли на швидкості вилетіла з траси. Навчалася Діана Новосад у Жолобівській гімназії.

У зв’язку зі смертю дитини відкрили кримінальне провадження.

Коли Діанка їхала трасою, дерев’яний осколок від санної траси простромив їй живіт і вийшов горлом….. Страшна смерть….

Санна траса у Кременці перебувала в аварійному стані, там роками не робили ремонтів. Дошки на трасі прогнили. Про те, що санна траса у Кременці може стати смертельною, попереджали роками. На жаль, так і сталось.

Те, що траса була небезпечною для спортсменів підтвердила й експертиза, – розповіли “Терміново” у пресслужбі поліції Тернопільщини.

“На сьогодні у слідчих є висновок будівельно-технічної експертизи, яка визнає, що траса не відповідала на момент трагедії технічним нормам, які мали б забезпечити безпеку дітей.

На основі цих даних, результати скеровані в іншу експертну установу,  яка проводить експертизу безпеки життєдіяльності. Коли її проведуть, дадуть правову оцінку особам, які причетні до смерті дитини. Це дослідження покаже, кому мають оголосити підозру”, – повідомили у поліції.

Як стало відомо “Терміново” з власних джерел, на сьогодні є коло осіб, які є підозрюваними на основі першої експертизи. Проте офіційно про підозру наразі нікому не повідомили.

Експерти ще раз оглянуть речові докази та приїдуть до Кременця, аби остаточно з’ясувати обставини загибелі 15-річної спортсменки. Тим часом санну трасу, на якій загинула школярка, закрили, а договір оренди – розірвали.

Як повідомила директорка Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту Світлана Крикончук, зараз саночники проходять загальну підготовку на базі шкіл у Кременці. Також займаються у Львові. Їздять на спортивні збори за кордон, переважно у Латвію, яка приймає наших спортсменів за дружніми умовами.

 

Перейти до панелі інструментів