27.07.2024
Новини Оперативно

Забруднювали Ікву: комунальне підприємство у Кременці сплатило мільйон штрафу

Комунальне підприємство Кременецької міської ради “Міськводгосп” забруднювало річку Ікву на Кременеччині – воно скидало забрюднюючі речовини з перевищенням встановлених норм. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

“За результатами проб води, відібраних у водоймі, Інспекція виявила перевищення граничного обсягу завислих речовин, азоту амонійного, фосфатів, нафтопродуктів тощо. Відтак було складено акт, на підставі якого видано припис щодо усунення виявлених порушень та надіслано претензію про відшкодування підприємством збитків, заподіяних внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в річку Іква в сумі 961 458 грн”, – йдеться у повідомленні.

Проте підприємство не відшкодувало збитків, завданих довкіллю. Тому Державна екологічна інспекція разом з прокуратурою тривалий час відстоювали інтереси держави у суді.

Тепер Західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу КП “Міськводгосп” на рішення Господарського суду Тернопільської області, а рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Отож, 961 458 грн. нанесеної довкіллю шкоди у примусовому порядку вже стягнуто з комунального підприємства на користь держави.

Раніше “Терміново” писало, що унаслідок викиду аміаку у річці Іква загинула вся риба.

Перейти до панелі інструментів