27.07.2024
Новини Промо

Як вибрати смартфон не за всі гроші світу з чудовими характеристиками

Під час візитів до салонів електроніки чи на сайти інтернет-магазинів очі розбігаються від багатства вибору смартфонів. Представлено девайси на будь-який бюджет. Наприклад, за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/ можна купити смартфони за ціною від двох до 80 тисяч гривень. Як свідчить статистика, в Україні самими популярними є смартфони до десяти тисяч гривень. Якщо ви збираєтесь потратити на купівлю нового телефона саме таку суму, треба уважно розібратися з характеристиками.

Бренди з хорошими і недорогими телефонами

В першу чергу покупці звертають увагу на бренд. Є перевірені часом виробники, які випускають смартфони в широкому ціновому діапазоні з непоганими характеристиками. Якщо плануєте купити телефон за ціною від чотирьох до десяти тисяч гривень, варто придивитися до девайсів від таких фірм:

  • Samsung;
  • Xiaomi;
  • Motorola;
  • OPPO;
  • Nokia;
  • Poco;
  • realme.

Із компаній, що лише набувають популярності, непогано зарекомендували себе два виробники Infinix і TECNO Mobile. В цілому це досить достойні апарати. Але якщо купуєте найдешевші моделі, треба бути готовими до таких сюрпризів як урізаний Android Go та слабенькі процесори. Утім для повсякденних завдань це досить хороший вибір.

Апаратна складова

Серцем будь-якого смартфона є процесор. Сучасний процесор для смартфонів – це окрема система на кристалі SoC, де на одній платі маємо сам обчислювальний блок, графічну карту, модулі Wi-Fi, GPS, 4/5G тощо. В більш просунутих телефонах також є нейронний движок Neural Engine, який відповідає за використання алгоритмів штучного інтелекту.

Зазвичай при виборі смартфона користувачі дивляться лише на обсяг оперативної та вбудованої пам’яті. Але рідко звертають увагу на сам процесор. В інтернеті є багато сервісів, де можна дізнатися докладну інформацію про той чи інший чип у смартфоні, а також порівняти його з еталонними на сьогодні зразками, наприклад с Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Apple A17 Pro або MediaTek Dimensity 9300, який на нинішній час визнано найпотужнішим процесором для смартфонів.

Важливі характеристики недорогого смартфона

Оскільки сучасні смартфони є універсальними і багатофункціональними пристроями, кожен покупець, купуючи новий телефон, вибирає його під власні потреби. Відповідно, звертає увагу на ті чи інші характеристики:

  • фотокамери – навіть недорогі смартфони до 8-10 тисяч гривень можуть мати цілком пристойні об’єктиви, в першу чергу це Samsung, realme, Xiaomi, OPPO;
  • графічне ядро для ігор, якщо обираєте геймерський смартфон;
  • містка батарея на 6-7 тисяч мАг – для тих покупців, які цінують тривалу автономність;
  • клас захисту від пилу та вологи – в ідеалі становить від IP52 до IP68;
  • дизайн та зовнішній вигляд – для тих, хто вибирає не лише новий смартфон, а й стильний сучасний аксесуар.

Також дуже важливо, де саме купуєте смартфон. Рекомендуємо робити купівлю в інтернет-магазинах офіційних дилерів тієї чи іншої компанії. У такому разі покупцям гарантовано різноманітні бонуси та плюшки: тривала гарантія, прозорі ціни зі знижками, широкий вибір, кредит та розстрочка на вигідних умовах без переплат.

Перейти до панелі інструментів