21.05.2024
Новини

З’їхалися сотні учасників – масштабний туристичний форум відбувся на Тернопільщині. Фоторепортаж

Туристичний форум 2024

Сьогодні у Кременці можна було зустріти Бону Сфорцу, князів Вишнівецьких, Тадеуша Чацького і навіть Тараса Шевченка та Лесю Українку. Так креативно у древньому місті відкрили туристичний форум “Terno Tourism 2024. Внутрішній туризм як засіб емоційного відновлення: відпочинок, реабілітація, інклюзія та безбар’єрність” та туристичний сезон 2024 на Тернопільщині. Програма заходу була дуже насиченою і її заледве помістили в один день. До Кременця приїхали сотні гостей. Подію з відомих причин не анонсували, а локації проведення періодично змінювали.

Туристичний форум Кременець
На заході можна було зустріти різних історичних постатей, які пов’язані з Кременцем, зокрема, й Бону Сфорцу

Захід розпочали у дворі у дворі Кременецької академії – навчального закладу, який має одну з найбагатших освітніх історій в Україні. До офіційного початку гостей радував своїм виконанням улюблений серед кременчан та знаний в Україні вокально-інструментальний ансамбль “Любисток”. Познайомитися учасники форуму мали нагоду за чаєм та кавою, якими пригощали організатори.

Привітали присутніх представники місцевої влади, а також начальниця департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк.

Кременець туристичний форум 2024
До Кременця на туристичний форум 2024 приїхали сотні гостей з Тернопільщини та сусідніх областей
  • Сьогодні ми маємо більше зосередитися на внутрішньому туризмі. Завдяки цьому виграють громади, які до туризму підходять креативно, знають, як залучити гостей, як заробити на цьому гроші. Ми обрали Кременеччину для відкриття сезону, бо цей край має хороший досвід у сфері туризму, яким може поділитися з іншими громадами, – зазначила Світлана Байталюк.

Також керівниця департаменту наголосила на важливості відновлення у період війни. А внутрішній туризм – це важлива складова емоційного відновлення. Йшлося й про необхідність безбар’єрності у розвитку туризму.

Свій продукт презентували й туристичні оператори

Голова Державного агенства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила, що Тернопільщина може і має стати новою суперпопулярною дестинацією в Україні.

Туристичний форум 2024 Кременець
У місцевих майстринь можна було придбати ексклюзивні сувеніри – від ароматичних мішечків до авторських картин

Адже тут, як мало де, збережена автентичність пам’яток, традицій та недоторкана природа.

Кременець Туристичний форум 2024

Кременець туристичний форум 2024
Під час форуму у читальній залі бібліотеки Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка відбулися дискусійні панелі на різні теми

На етапі дискусійних панелей долучився заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

В обід гостей частували автентичними кременецькими стравами – відомим червоним борщем із вишнями та гречаними варениками з домашнім сиром. А ще пригощали смачними місцевими напоями.

 

Туристичний форум 2024 Кременець
Гостей туристичного форуму 2024 частували автентичними кременецькими стравами – борщем з вишнями та гречаними варениками, а також смачними місцевими напоями

Нові туристичні маршрути, які відкрили лише цього сезону, презентували працівники Кременецько-Почаївського ДІАЗу.

Завершення масштабного заходу та підбиття підсумків відбулося на Замковій горі. Насамкінець гостей потішили театралізованим дійством.

Кременецькі сувеніри

Довідка:

Організатори туристичного форуму 2024:

  • Тернопільська обласна військова адміністрація;
  • департамент культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації;
  • Кременецька міська рада;
  • Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник.

Метою проведення форуму є створення майданчика для обміну кращими практиками, ініціативами та ідеями щодо розвитку туристичної галузі у воєнний та післявоєнний періоди, соціалізації та адаптації туристичного простору області до нових реалій, в тому числі для осіб з інвалідністю.

Перейти до панелі інструментів