18.05.2024
Новини

Депутат Тернопільської обласної ради, який утік за кордон, відмовився від мандата

Депутат Тернопільської обласної ради, голова фракції “Слуга народу” Ярослав Захарків ймовірно відмовився від свого мандату. Такою інформацією поділився тернопільський журналіст та ведучий Сергій Сінкевич.

“3 травня на адресу Тернопільської обласної ради (поштою, через посередників) надійшла особиста заява Захарківа про те, що він (процитую довільно) просить врахувати його бажання і позбавити його статусу депутата.

Зрештою, попри заяву, Захарків де-юре залишатиметься депутатом до рішення інших депутатів, які мають ще проголосувати це прохання колеги-втікача.

Ймовірно, сесія Тернопільської обласної ради може відбутись десь наприкінці травня. Те, що ця заява потрапить до порядку денного – без жодних сумнівів. Як проголосують депутати? Не можу знати. А що як вирішать не відпускати з облради “цінного кадра”? Почекаємо. Будемо знати”, – пише журналіст.

Раніше Сергій Сінкевич розповідав, що востаннє спілкувався із Захарківим ще наприкінці жовтня 2023 року, запрошував його до прямого ефіру, пов’язаного з криміналом Михайла Головка. Тоді депутат делегував іншого представника фракції. Тож ще тоді з’явилися підозри, що Ярослава Захарківа уже немає в Україні.

“Бо, у тих же вузьких колах, конфіденційно обговорюється версія – мовляв, саме Володимир Гевко “пробив” Захарківу виїзд за кордон, адже у час війни просто так депутат “звалити за бугор” не може.

З приводу місця перебування Ярослава Захарківа вже є запити у відповідні органи. Правду будемо знати… А нині скажу так. Кримінальних справ, принаймні поки що, проти Захарківа немає. На війну депутата могли й не забрати. Чого залишати Україну? Не знаю. Але твердо переконаний, що треба мати політичну совість і елементарне почуття відповідальності перед громадянами-виборцями…
Хочеш виїхати за кордон? Прагнеш возз’єднатись з дружиною, яка, мабуть, вже давно там? Можливо, захворів, і треба полікуватись? У житті різне може трапитись… То зроби все “по-білому”, поясни публічно причини, склади депутатський мандат і їдь… Ні… Так “у них” не прийнято…
Неспокійно стає за Тернопільщину з такими “подорожуючими” обласними депутатами, і “мовчазними” нардепами”, – пише Сергій Сінкевич.

Перейти до панелі інструментів