05.05.2024
Новини Оперативно

Був похресником Бандери: у засвіти відійшов отець Роман Мірчук

У духівництві Тернопільщини велика втрата. Сьогодні на 74 році життя відійшов у вічність сумівець, виховник Спілки Української Молоді, священник Роман Мірчук. Його хрещеним батьком був великий провідник української ідеї Степан Бандера. Сумну звістку повідомляють в організації Ukrainian Youth Association – CYM Global.

Народився отець Роман Мірчук у Німеччині, у сім’ї політичного діяча. Згодом сім’я переїхала до США. В юнацтві він став членом ентральної (Світової) Управи СУМ (1973-1978 рр.) та Крайової Управи СУМ в Америці, редактором сумівських сторінок у пресі. У 1977 році здобув ІІІ ступінь Дружинника-Суспільника СУМ. У 1976 році прийняв ієрейські свячення в Філадельфійській архиєпархії УГКЦ, де служив 35 років на різних парафіях і у відділі катехизації молоді. У 90-х він переїхав в Україну, де працював віце-ректором духовної семінарії. У 1999-му знову повернувся до США, де був священником місцевої української церкви.

В останні місяці життя отець прожив у Тернополі.  “Тут Він і відійшов до вічності, у спокої, мирі та молитві, оточений опікою духовних сотрудників та увагою друзів-сумівців”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів