03.05.2024
Новини

Суд виніс вирок адміністратору тернопільського Telegram-каналу про повістки

У Тернополі засудили адміністратора Телеграм-каналу про повістки Ростислава Н. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 15 квітня. 

Згідно з текстом вироку, Ростислав отримував інформацію від мешканців міста через чат-бот. За час своєї діяльності він розмістив 65 таких оголошень. Він адміністрував канал з фейкового профілю. СБУ викрила його і провела обшуки у квартирі. На суді обвинувачений визнав провину та розкаявся.

Суд визнав винним чоловіка у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ і призначив йому 5 років ув’язнення, але звільнив від покарання з встановленням іспитового строку терміном у 3 роки. Також суд конфіскував у нього мобільний телефон Samsung Galaxy A32 на користь держави.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Перейти до панелі інструментів