29.04.2024
Новини

У Кременецькій громаді шукають охочих доглядати кладовища

У кожному з 43 населених пунктів Кременецької громади є власний цвинтар. Ще 6 – безпосередньо у Кременці. З початком весни до міської ради зі скаргами звертаються мешканці громади. Також повідомлення про неналежний стан кладовищ публікували у місцевих спільнотах.

“Це крик душі, що сьогодні робиться на Монастирському кладовищі, це можуть так робити тільки якісь вандали, зрізають дерева, грубе, мабуть, палити забирають, все решту валять прямо на могили, це просто жах, завалили стежку, до могили не пройти”, – розповіла Наталія Василюк.

Тож наразі Кременецька міська рада шукає охочих за оплату та з офіційним працевлаштуванням доглядати місцеві цвинтарі.

“У Кременецьку міську раду надходять звернення щодо належного утримання міських та сільських цвинтарів. Кременецька громада, яка утворилася у 2021 році налічує 43 населених пункти, в яких є власні кладовища та місто Кременець, в якому є 6 кладовищ.

Дбати про чистоту цвинтарів спільний обов’язок як місцевої влади, релігійних громад так і мешканців громади.

Наразі Кременецька міська рада спільно із Кременецькою філією Тернопільського ОЦЗ працює над тим, щоб наші кладовища мали належний догляд. Тому, якщо Ви маєте можливість прийти на роботу та офіційно отримувати заробітну плату, то Ви будете закріплені за одним із кладовищ. Охочим прохання звертатися в приймальню Кременецької міської ради або за номером телефону: 0354624290.

Дбайливе ставлення до прибирання на кладовищах є проявом поваги до пам’яті померлих та їхніх родин. Це важливо для збереження гідності та краси цих місць. Підтримка чистоти кладовищ сприяє створенню спокійної атмосфери для відвідувачів, дозволяючи їм спокійно вшановувати пам’ять своїх близьких.

Після прибирання на могилах своїх родичів обов’язково викидайте сміття у спеціально відведене на це місце, щоб сміття можна було легко забирати! Дякую за розуміння!”, – пише міський голова Кременця Андрій Смаглюк.

Перейти до панелі інструментів