29.04.2024
Корисне Новини

Апельсиновий сік можна приготувати вдома за копійки

Досі купуєте апельсиновий сік за всі гроші? Тоді цей чудовий рецепт для вас. За кошти, які витрачаєте на пачку магазинного напою, отримаєте 7 літрів домашнього, який навіть смачніший і вистачить його на велику компанію. Легкий, освіжаючий аромат, приємний смак та колір.

Інгредієнти:

  • 4 апельсини,
  • 2 склянки цукру (250 мл),
  • 3 ч. л лимонної кислоти,
  • 7 – 7, 5 літрів холодної води.

Цілі апельсини обдайте окропом, ретельно промийте, щоб видалити весь наліт. Перекладіть в пакет, і покладіть на ніч в морозильну камеру. Коли апельсини добре проморозяться, шкірка втратить гіркоту. Дайте їм злегка розморозитись, розріжте разом зі шкіркою, видаліть насіння. Пропустіть через м’ясорубку. У велику каструлю додайте воду, цукор, лимонну кислоту і подрібнені апельсини. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився. Залиште на 40 хвилин настоятися. Порціями процідіть напій через друшляк, а потім через сито. Перелийте в пляшки, поставте в холодильник.

Розлитий по пляшках сік чудово зберігається у морозилці. Дуже зручно мати під рукою такий літній, освіжаючий напій. Зручно брати заморожений напій в дорогу, або на пікнік. Смачного!

Перейти до панелі інструментів