Досі купуєте апельсиновий сік за всі гроші? Тоді цей чудовий рецепт для вас. За кошти, які витрачаєте на пачку магазинного напою, отримаєте 7 літрів домашнього, який навіть смачніший і вистачить його на велику компанію. Легкий, освіжаючий аромат, приємний смак та колір.
Інгредієнти:
- 4 апельсини,
- 2 склянки цукру (250 мл),
- 3 ч. л лимонної кислоти,
- 7 – 7, 5 літрів холодної води.
Цілі апельсини обдайте окропом, ретельно промийте, щоб видалити весь наліт. Перекладіть в пакет, і покладіть на ніч в морозильну камеру. Коли апельсини добре проморозяться, шкірка втратить гіркоту. Дайте їм злегка розморозитись, розріжте разом зі шкіркою, видаліть насіння. Пропустіть через м’ясорубку. У велику каструлю додайте воду, цукор, лимонну кислоту і подрібнені апельсини. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився. Залиште на 40 хвилин настоятися. Порціями процідіть напій через друшляк, а потім через сито. Перелийте в пляшки, поставте в холодильник.
Розлитий по пляшках сік чудово зберігається у морозилці. Дуже зручно мати під рукою такий літній, освіжаючий напій. Зручно брати заморожений напій в дорогу, або на пікнік. Смачного!