30.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині вранці чули вибухи: що відомо про нічну масовану атаку росіян

Уночі з 10 на 11 квітня росіяни знову кошмарили українців, здавалось би, усіма видами зброї, яка лише існує – дронами, кинджалами, ракетами і навіть балістикою. 

Загалом РФ випустила 82 повітряні цілі – 20 крилатих ракет, 6 кинджалів, 12 керованих ракет С-300 та чотири Х-59. Крім того, 40 ударних БпЛА типу “Shahed-131/136”. Збити вдалось 57 повітряних цілей – з них 39 БПЛА та 18 ракет.

Прильоти були зафіксовані у кількох областях – цілили по енергетичній інфраструктурі країни. На жаль, влучили і по Тернопільщині.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько на своїй фейсбук-сторінці зазначив: «Шановні жителі громади! Все добре. Прошу фото і відео не публікувати».

“Цієї ночі ворог завдав комбінованого удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА.
У повітряному просторі Тернопільської області Сили оборони знешкодили кілька ворожих повітряних цілей.

Постраждалих немає. Про ймовірні пошкодження майна повідомимо згодом. Внаслідок збиття ворожих об’єктів на території області зафіксовано падіння уламків.

На місці працюють відповідні служби. Наполегливо просимо не наближатися до місць падіння уламків та телефонувати 102 у випадку виявлення залишків повітряних об’єктів,” – йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної військової адміністрації.

Дякуємо усім захисникам неба, які цієї ночі відбивали чергову терористичну атаку окупантів.

Перейти до панелі інструментів