09.05.2024
Новини

Небезпека на вулиці у центрі Кременця: над дорогою нависає електроопора. Фотофакт

У Кременці на одній з вулиць нависла загроза у прямому розумінні. Над проїжджою частиною на електроопору впала стіна старого будинку. Ото-от завалиться і сам стовп, – кажуть мешканці вулиці.

“По вулиці Козацька на електричний стовп впала стіна десь з місяць тому, нікому немає діла до цього, чекають біди”, – пише у місцевій спільноті Silvana Silvana.

Хто ж відповідає за потенційну небезпеку?

Згідно зі ст. 119 Цивільного Кодексу України, відповідальність за споруду несе власник. Та жителі вулиці кажуть, що у господарстві давно ніхто не живе і не з’являється.

Разом з тим, самі ж сусіди можуть вплинути на ситуацію, – пояснюють у Кременецькій міській раді. Для цього необхідно звернутися до депутата, який обраний по цьому округу. Орган місцевого самоврядування має встановити власника та зв’язатися з ним й вимагати усунути загрозу. Якщо це неможливо, вжити дій самостійно після комісійного обстеження й складання акту та залучити місцевий РЕМ. Також зобов’язати до цього може суд.

У будь-якому випадку ініціатива повинна йти від мешканців згаданої вулиці, адже саме їм загрожує небезпека. При пориві вітру стовп разом з аварійною спорудою може опинитися посеред дороги, а то й упасти на авто чи травмувати перехожих.

 

Перейти до панелі інструментів