29.04.2024
Новини

Школярі та волонтери ярмаркували у Тернополі на підтримку ЗСУ (фоторепортаж)

Сьогодні, 7 квітня, у середмісті Тернополя відбувся великий благодійний ярмарок, який організували  Тернопільський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2″ та БФ БО “Пазл добра”.

На столах, організованих учнями, батьками, вчителями зі ТНВК ШПЛ №2 та благодійниками з “Пазлу добра” можна було придбати найрізноманітніше: смаколики (желе, піца, вишукані десерти, торти, печиво), напої, прикраси, вироби з дерева тощо. Страви та прикраси, створені власноруч, охоче розкуповували тернополяни та гості міста.

“Годі уявити, хто б був байдужим до війни. Вона торкнулась усіх. У когось сини на фронті, як у мене, хтось має друзів на передовій, волонтерить тощо. Бо всім дорога наша держава. Такі заходи, як ми проводимо, виховують у наших дітей патріотизм та співчуття. Вони охоче продають, донатять, плетуть браслети, малюють малюнки, – словом, роблять усе, що можуть. А ми повинні дати їм гідний приклад, бо виховуємо їх патріотами. Саме їм ми залишимо нашу державу, а це величезна відповідальність. Ярмарок – це велика мотивація, вона впливає на формування мислення дітей, їхньої суспільної позиції, бо ми усі маємо бути разом і допомагати. Низький уклін батькам, які радо сприймають цю ідею, розуміють усе і розділяють. З такими батьками та дітками ми переможемо”, – впевнена директорка ТНВК ШПЛ №2 Інна Іванюк.

“Нашим військовим підтримка потрібна кожен день. вони нас захищають. Лише завдяки їм ми можемо ходити на роботу, діти – до школи. Це наш обов’язок – підтримувати захисників. Крім того, проводячи такі заходи, ми виховуємо наших дітей патріотами. Бо Україну потрібно розвивати та відбудовувати, і саме наші діти мають це все втілювати. Лише так ми переможемо”, – упевнена вчитель ТНВК ШПЛ №2 Віталія Каплун.

“Добро, чуйність, розуміння, підтримка, розрада добрим словом та вчинками є основою людських цінностей! Вдячні керівництву, що надали можливість взяти участь у благодійному заході «Заради Гідності і Волі», вдячні батькам за кулінарні шедеври, вдячні учням, що допомагали, бо як іще можемо бути корисними нашим ВОЇНАМ ЗСУ! Схиляємо голови перед кожним, бо якби не вони, ми не мали б того, що маємо зараз! Разом – ми велика сила! Разом – до ПЕРЕМОГИ!” – розповіла “Терміново” учитель фізики у ТНВК ШПЛ №2 Світлана Лихолат.

Учитель музичного мистецтва Марія Астраханцева зазначає: “Це дійсно важливий захід і потрібний у наш час, адже ми зобов’язані підтримати тих, хто нас захищає. Дякуємо нашим мужнім захисникам за кожен прожитий день. Ми отримали масу задоволення від ярмарку. Номери виконавців були дуже гарними, атмосфера патріотизму зашкалює. Приємно бачити таких всіх заряджених на перемогу батьків, дітей та вчителів. Дух патріотизму був дуже відчутним сьогодні, адже попри усі труднощі ми маємо можливість допомогти нашим військовим. І це найменше, що ми можемо зробити сьогодні”.

А військові почастували учасників ярмарку смачною польовою кухнею. Більше дивіться у фоторепортажі.

 

 

Захід відвідало чимало тернополян.

Також організували концерт, на якому виступили найталановитіші виконавці Тернопілля.

Звіт щодо зібраних коштів читайте згодом на “Терміново”.

Перейти до панелі інструментів