18.05.2024
Новини

Загинули двоє побратимів та втратив ногу: боєць з Тернопільщини мріє повернутися до родини та улюбленої справи. Відео

Дев’ять місяців після поранення, і він знову може ходити. 52-річний боєць з Тернопільщини поповнив ЗСУ в перші дні повномасштабної війни. Олег Ставничий звільняв Київщину, а далі тримав східні рубежі. У червні 2023 під час наступу наших сил на Донеччині отримав поранення, втратив ногу. Нині вже опановує протез. Мріє повернутися до хобі — займатися пасікою, – розповіли в ефірі “Єдиних новин”. 

У цивільному житті Олег Ставничий з Білобожницької громади працював електриком. Пішов у військо у перші ж дні повномасштабного вторгнення рф.

  • У суботу 26 лютого 2022 року вранці я пішов у військкомат. Там дуже багато було народу, то не так, як тепер, – каже захисник.

Уже 1 березня чоловік був на Житомирщині. Далі його бригада звільняла Київщину.

  • Мене направили в артилеристи. Я прийшов, нічого не знаю, питаю у хлопців: що мені робити? А вони кажуть: подавай снаряди. Згодом був і замковим, і заряджаючим, – ділиться спогадами Олег Ставничий.

Згодом воїн став командиром відділення. У складі 68-ої окремої єгерської бригади бойові завдання виконував на Запорізькому та Донецькому напрямках. У червні 2023 року під час наступу наших сил  на Донеччині потрапив під артилерійський обстріл, отримав поранення та втратив ліву ногу.

 

  • У Благодатному ми поїхали на зачистку, якраз почався літній наступ. Побачили, що багато їх (окупантів) з села відступало і ми поїхали їх донищувати, – каже захисник.

Також пригадує тоді загинули двоє його побратимів, решта зазнали поранень. А на бійця попереду чекало тривале лікування. І от за 9 місяців він знов стоїть на двох ногах. Медики обіцяють, що уже за 2-3 тижні Олег Ставничий займатиметься своєю пасікою.

Олег Ставничий з родиною

Удома захисника чекають дружина та троє дітей. Старший син після поранення батька вирішив стати реабілітологом, аби допомагати українським бійцям швидше повертатися до життя.

Фото зі сторінки Olenka Stavnycha у Фейсбуку

Перейти до панелі інструментів