05.05.2024
Новини

На Тернопільщині порушено понад 70 кримінальних справ щодо розкрадання бюджетних коштів

З 25 до 29 березня виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад оголосили 16 відкритих торгів і 517 закупівель без використання електронних систем. Протягом 1-5 квітня мають провести 224 закупівлі і 5 відкритих торгів.
“Від початку року правоохоронними органами області порушено понад 70 справ, пов’язаних з розкраданням бюджетних коштів. Наразі до суду скеровано 19 обвинувальних актів про злочини вказаної категорії. Зокрема, нещодавно повідомлено про підозру Івонко М.М. – колишньому директору товариства-підрядника, звинуваченого у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, видачі службовою особою свідомо неправдивого офіційного документа”, – розповідають у ТОВА.
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор київського товариства заволодів бюджетними коштами, внісши неправдиві відомості у документи. Купували матеріали, які не передбачені документами, і привласнив аванс на понад 24 мон грн.
“Також повідомлено про підозру керівнику одного з місцевих підприємств, яке займалось виконанням робіт з поточного ремонту дороги у місті Заліщики за договором підряду. В результаті виконання договору не було забезпечене належне виконання роботи, яке відповідало б встановленим державним будівельним нормам. Сума збитків склала 1,2 млн грн”, – зазначають у Тернопільській обласній військовій адміністрації.
Перейти до панелі інструментів