27.07.2024
Новини

Героя з Тернополя Сергія Короля посмертно нагородив Президент

Герою України Сергію Королю Президент України Володимир Зеленський посмертно вручив орден “Золота Зірка”. Про це повідомляє 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ, командиром роти якої він був.

“Нагороду отримав батько під час церемонії в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві. Глава держави наголосив, що Україна продовжує традицію вдячності своїм найкращим воїнам, тим, хто відзначився найбільшою хоробрістю та героїзмом у боях заради України”, – йдеться у повідомленні.

«Кожна історія наших воїнів, які удостоєні найвищого звання Героя, – це гордість нашої держави. І так буде завжди. Це люди, які проявили силу власної волі, щоб Україна була вільною», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадуємо, що Сергій Король народився у 1970 році. Він брав участь у бойових діях з захисту Батьківщини з 2014 року. Був командиром 2-ї роти 83-го батальйону 105-ї окремої бригади територіальної оборони з позивним «Махно».

Загинув минулого року – 24 лютого 2023 року на Харківщині. Нагороджений званням Герой України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові; Почесний громадянин міста Тернополя (3 березня 2023, посмертно).

Перейти до панелі інструментів