27.04.2024
Новини

На Тернопільщині невідомі незаконно вирубали дерев на півмільйона

Незаконне знищення природних ресурсів призвело до збитків майже на 500 тисяч гривень, – повідомляють у Державній екологічній інспекції у Тернопільській області. Фахівці екоінспекції звернулися за фактом виявленого порушення у поліцію.

“9 березня до Інспекції через вебресурс #ЕкоЗагроза надійшло звернення громадянина щодо незаконного видалення дерев на земельній ділянці за межами села Кобзарівка Тернопільської громади.

Державні інспектори спільно з представниками ОТГ виїхали на перевірку цього повідомлення та у результаті обстеження виявили 236 пнів незаконно зрізаних дерев, серед яких: 209 беріз, 12 сосен, 11 верб та 4 осики.

Розмір нарахованої шкоди становить 485 тисяч 232 гривні.

За матеріалами проведеного обстеження Інспекція звернулася до поліції задля внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та встановлення винних осіб.

Закликаємо громадян не бути спостерігачами, а повідомляти про будь-які випадки порушення природоохоронного законодавства та долучатися до спільних зусиль з метою збереження та охорони нашого природного середовища!”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів