27.04.2024
Новини Скандал

“Приписали кримінальне провадження”: головний дорожник області прокоментував скандал навколо нього

Начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області Миколи Довгошиї прокоментував ситуацію щодо, начебто, порушеного кримінального провадження через незаконну порубку, перевезення, зберігання та збут лісу, а також через зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки. Керівник переконує, що ця інформація, яку опублікували деякі місцеві ЗМІ, є фейком. А Служба у згаданому провадженні є потерпілою стороною. 

“На цей раз приписали кримінальне провадження відносно мене та арешт майна. Автори фейку знайшли у Єдиному реєстрі судових рішень справу стосовно незаконної вирубки дерев у смузі відведення вздовж траси М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська і свідомо спотворили викладену в ухвалі інформацію. Щоб фейк виглядав правдоподібніше, навіть послалися на конкретний номер справи.

РОЗКЛАДЕМО БРЕХНЮ ТА ДЕЗІНФОРМАЦІЮ «ПО ПОЛИЧКАХ»

Дійсно, кримінальне провадження стосовно вирубки дерев у смузі відведення траси М-09 існує. Воно зареєстроване за 2 статтями Кримінального кодексу України: 246 (незаконна вирубка дерев у смузі відведення автомобільної дороги) та 364 (зловживання владою та службовим становищем). А тепер найцікавіше.

Стосовно мене, як керівника Служби відновлення, кримінальне провадження НЕ ПРОВОДИТЬСЯ.

Підозра у даному кримінальному проваджені мені та жодному з працівників Служби відновлення НЕ ОГОЛОШУВАЛАСЯ.

Цивільні позови в межах кримінального провадження НЕ ПОДАВАЛИСЯ.
Водночас інформую, що в даному кримінальному провадженні орган досудового розслідування встановив особу, яка здійснювала вирізку дерев і вона не є працівником Служби. На даний час навіть їй не оголошено підозру.

Навіть про арешт майна – неправда. В межах провадження його накладено на зрізані дерева.

А ХТО ФЕЙКОМЕТ?

Характерно, що цю брехню, як і всі попередні стосовно мене, поширюють:
– анонімні сторінки та групи в мережі Facebook з політичною «чорнухою»
– новинні сайти, які не зареєстровані в Україні
– анонімні телеграм-канали.
Очевидно, що справжні журналісти відмовляються підписувати своїм прізвищем побрехеньки, а авторитетні ЗМІ гидують публікувати фейки.

ЯКА СИТУАЦІЯ З ВИРУБКОЮ ДЕРЕВ НАСПРАВДІ

Служба відновлення лише за останні 2 роки неодноразово зверталася до правоохоронців стосовно незаконної вирубки дерев. В тому числі на ділянці вздовж траси М-09, яка фігурує у вищезгаданій справі. По даних кримінальних провадженнях Служба визнана потерпілою стороною та домагається відшкодування завданих державі збитків, в обсязі понад 1 мільйон гривень. Станом на цей час, понад 500 тисяч гривень за незаконну вирубку дерев вже відшкодовано”, – пише Микола Довгошия.

Перейти до панелі інструментів