27.07.2024
Новини

На Тернопільщині збудують завод за 1 млрд грн

Про початок проєктування заводу із залученням інвестиційних коштів у сумі 1 млрд грн розповідають в Інституті сталого регіонального розвитку. 1 березня у Микулинецькій територіальній громаді відбулася перша робоча зустріч представників компанії-інвестора в будівництво заводу великогабаритних залізобетонних конструкцій з місцевим активом громади.

На зустрічі зібралися депутати різних фракцій, представники керівництва громади, місцеві підприємці та представники інвесторів. Питання для обговорення – презентація виробничих потужностей та продукції майбутнього заводу, а також надання необхідних інвестиційних стимулів для успішної роботи інвестора на території Микулинецька територіальна громада.

Цей проєкт вже майже два роки на супроводі команди Інвестиційного офісу Тернопільської області під керівництвом Володимир Василевський і фактично пройдено 90% усіх погоджень та дозвільних процедур для початку будівництва.

Представники інвестора повідомили та надали відповідні гарантії щодо екологічної безпеки та дотримання інших норм законодавства, а також показали найсучасніше обладнання яким буде комплектуватися це виробництво.

Завдяки таким потужним інвесторам загальна сума прямих інвестицій в регіон збільшиться більш як на 1 млрд грн. і буде створено понад 150 нових робочих місць. Бюджет громади та бюджет області отримає потужну фінансову підтримку, а в населений пункт вдихнеться нове життя. Це прозора компанія де середня заробітна плата складатиме не нижче 20-22 тис.грн. Після жвавих обговорень, як зазначив Володимир Василевський та голова громади Іван Слободян запевнили інвестора, що їх вибір – це велика довіра і ми її виправдаємо.

Вже незабаром буде підписано інвестиційний меморандум та розпочато всі підготовчі та будівельні роботи на ділянці.

Перейти до панелі інструментів