27.07.2024
Новини Промо

Замість Windows 12 вийде велике оновлення 11 версії

Чутки та ймовірні дати виходу довгоочікуваного програмного забезпечення Windows 12 потрохи згасають, адже мають під собою все менше підґрунтя. Натомість у Microsoft анонсували досить велике оновлення для користувачів Windows 11 до версії 24H2, що набула низки додаткових функцій.

Перенесення релізу 12 версії

Ще минулого року аналітики схилялись до думки, що наступна Windows 12 має побачити світ саме у 2024 році. Один з аргументів, на який спиралося припущення – перехід Microsoft на трирічний цикл випуску нового ПО. З усім тим, схоже, що на цей рік компанія не має пріоритетних планів щодо випуску нової версії, адже плідно працювала у напрямку вдосконалення вже існуючої. Власне, відчутної потреби у переході на нову ОС сьогодні немає, адже Windows 11 є універсальною платформою для комп’ютерних ігор, робочих процесів, азартних розваг у casino vip або будь-яких інших задач.

Чергове оновлення операційної системи також доведеться почекати – воно заплановане на осінь 2024 року, саме тоді, коли за чутками мала вийти й 12 версія. Дехто навіть припускає, що вона може розроблятись паралельно і також стати доступною під кінець року, проте більшість все ж схиляється до 2025 року.

Windows 11 версії 24H2 матиме низку нових функцій, які реалізовані на базі штучного інтелекту, що цілком логічно, враховуючи загальні тенденції у сучасному технологічному світі.

Головні зміни в оновленні

Основний акцент буде зроблено на роботі платформи Germanium, яка дозволяє реалізовувати здобутки штучного інтелекту простим користувачам. Зазначається, що для оптимальної роботи нової версії система може стати більш вимогливою. Зокрема очікується, що відтепер необхідно буде мати до 8 Гб оперативної памʼяті, тоді як зараз достатньо 4 Гб.

Передбачено, що змін зазнає власний чат-бот Copilot:

  • Прискорення його робити під час пошуку контенту;
  • Розширення базових умінь чатботу;
  • Робота за командами та зміни у генеруванні тексту.

Вперше Copilot зʼявився у версії 23H2 та став великою подією, тож не дивно, що у найближчому оновленні акцент зроблений саме на ньому.

Також змін зазнає звичний провідник, зʼявляться нові формати для створення архівів, а низка програм більше не встановлюватиметься за замовчуванням (наприклад, карти, пошта, календар). Особливу увагу приділено автономності роботи ноутбуків – в оновленні мають бути оптимізовані системні процеси, що дозволить раціональніше використовувати заряд пристроїв. Планується, що нова версія Windows 11 має стати ще більш персоналізованою та створить нові можливості для індивідуального налаштування системи. 

 

Перейти до панелі інструментів