27.07.2024
Новини

Мати полеглого 29-річного Героя з Чортківщини отримала Орден єдиного сина

Матері полеглого Героя Світлані Махневич вручили відзнаку Президента України — Орден “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Передали нагороду начальник Чортківської районної військової адміністрації Володимир Шипітко спільно із начальником Чортківського РТЦК та СП, полковником Богданом Вербіцьким, – повідомляють у Чортківській міській раді.

  • Ми не маємо можливості повернути загиблого Героя України до життя, але нам під силу висловити шану і подяку рідним – матері Світлані та бабусі Ярославі за гідне виховання Назара, – зазначив Володимир Шипітко.

29-річний Махневич Назар – єдиний син у матері, загинув ще в травні 2022 року в с. Цупівка Харківської області. Спочатку вважався зниклим безвісти. Окупанти не давали забрати тіло Героя, якого поховали на Харківщині, до дому. Аж у вересні 2022 року тіло Назарія таки знайшли й похоронили на рідній землі.

Назар завжди хотів служити у війську. З 2015 року проходив строкову службу. Потім – декілька ротацій в АТО. Перед повномасштабним вторгненням не міг бути байдужим та вкотре приєднався до лав захисників України.

Назар на власні очі бачив усі події в Бучі, Гостомелі, Ірпені, адже звільняв від окупантів Київську область. Опісля, був направлений у Харківську область, де і загинув разом із побратимами від влучання гранати. За день до смерті Назара нагородили відзнакою «Хрест сухопутних військ України». І це далеко не єдина його нагорода.

Разом із пані Світланою та бабусею Ярославою до керівника району прийшли та брат Богдан (який теж боронить нашу землю від ворога), близькі родичі Назара.

Після вручення нагороди Володимир Васильович спільно із керівництвом Чортківського РТЦК і СП та разом із родиною загиблого поклали квіти та свічки пам’яті до могили Назара і вшанували світлий спомин про Героя.

Перейти до панелі інструментів