27.07.2024
Новини

Міфи, символи та загадки: у Кременці відбулася нетипова подія. Фоторепортаж

"Через віки" Василь Петровський

Міфи та історія у дереві – так відгукуються про роботу відомого та визнаного художника Василя Петровського “Через віки”. У Кременецько-Почаївському ДІАЗі відкрили виставку однієї, саме цієї роботи. І, хоча з нею уже знайомі не лише у Кременці, на захід прийшли чимало шанувальників творчості Петровського.

Читайте також: Варто придивитися двічі: відомий кременецький художник представив загадкову роботу

“Через віки” – це не просто різбленне панно розміром 100х72 см та вагою майже 16 кг. Це частина нашої історії увіковічнена у мистецтві, наповнена безліччю витончених, дрібних деталей. А як важливо знати свою історію і дорожити нею, ми уже всі зрозуміли остаточно. У роботі, над якою Василь Петровський працював понад пів року, чимало загадок. Кожен бачить її символи по-своєму. І, якщо деякі постаті на ній досить відомі, то до певних деталей варто придивитися щонайменше двічі.

Виставка Василя Петровського ДІАЗ

  • Такі заходи, як виставка одного експоната у музеї, в Європі досить популярні. В Україні – це менш поширено, хоч у Кременецькому краєзнавчому музеї таке уже практикували. А от виставка однієї художньої роботи – це щось нове для нас, – розповів директор ДІАЗу Василь Ільчишин. – Ця робота дуже цікава та унікальна, безумовна варта того, аби представити її окремо.

Художник детально ознайомив гостей з персонажами роботи. Проте, не розкрив загадок усіх символів, бо для кожного глядача у цьому панно своя історія.

Відвідувачі також поділилися своїми враженнями від роботи Василя Петровського. У кожного панно викликає власні асоціації, емоції та спогади. Та, безумовно байдужим витвір не залишить нікого.

Перейти до панелі інструментів