27.07.2024
Новини

Крафтова продукція, сувеніри та смаколики: у Ланівцях створюють дещо цікаве

У Лановецькій громаді працюють над створенням нового бізнес-простору. За минулий рік в громаді зареєстрували понад півсотні нових ФОПів. Зараз облаштовують три сучасні павільйони із необхідним обладнанням. Там не лише торгуватимуть місцевою крафтовою продукцією, сувенірами та смаколиками, а й проводитимуть майстер-класи для випускників місцевої бізнес-школи, – повідомляють у Програма DOBRE. 

“Хоча лановецькі виробники все ж продовжували свою діяльність, місць для популяризації та реалізації їхньої продукції в громаді не вистачало. Що вже казати про мешканців, які хотіли б започаткувати власну справу? Адже лише за минулий рік в громаді зареєстрували понад півсотні нових ФОПів.

І знову на допомогу прийшла Програма USAID DOBRE, створивши проєкт і надавши таке необхідне, але надто дороговартісне для громади, обладнання, щоби спільно з місцевою владою облаштувати новий бізнес-простір у Ланівцях.

Днями на локацію вже прибули три павільйони, площею майже 30 квадратних метрів кожен. Згодом їх обладнають стелажами та виробничими столами. Загальна сума допомоги від Програми USAID DOBRE в підсумку складе майже 1,8 мільйона гривень.

Зі свого боку Лановецька громада проведе благоустрій території, під’єднають павільйони до електропостачання та встановить громадську вбиральню.

У новому бізнес-просторі не тільки торгуватимуть місцевою крафтовою продукцією, сувенірами та смаколиками, а й проводитимуть майстер-класи для випускників місцевої бізнес-школи.

У Лановецькій громаді це буде вже 12-й проєкт, реалізований за допомогою Програми USAID DOBRE”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів