27.07.2024
Новини

Наобіцяв золоті гори: тернополянка втратила великі гроші через залицяльника з Америки

жінка за комп'ютером

Шахрай, прикинувшись військовим з Америки, наобіцяв тернополянці “золоті гори”, через що жінка втратила 86 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Тернопільської області.

“За словами потерпілої, вона ще на початку січня в соцмережах познайомилася із чоловіком, який представився “Johnson Alexandre”. Він розповів, що уродженець США й проходить військову службу за контрактом.
Згодом співрозмовник на деякий час зник, а коли вийшов на зв’язок то розповів, що був у Сирії, потрапив під обстріли та проходить реабілітацію. Чоловік зізнався подрузі в коханні й сказав, що хоче приїхати до неї. Проте перед цим мусить передати їй свої заощадження та цінні речі. Усе повинен привезти кур’єр з організації міжнародних перевезень”, – йдеться у повідомленні.

Через деякий час йому зателефонував невідомий і сказав, що на кордоні виникли проблеми з його посилкою. Вона цінна і потрібно сплатити мито”. Жінка переказала 26 000 гривень на невідомий рахунок, а наступного дня переказала ще 60 000. Коли кур’єр сказав, що цього недостатньо, вона запідозрила шахрайство і звернулася за допомогою до поліції. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Наразі триває слідство.

Перейти до панелі інструментів