29.04.2024
Новини Промо

Перцевий балончик для самозахисту: види та тонкощі вибору

перцевий балончик

Перцевий балончик – це цивільна зброя самооборони. При розпиленні в обличчя супротивника подається широкий струмінь перцевого іританта, що викликає потужну сльозотечу і шок. Придбати якісний перцевий балончик можна в інтернет-магазині ONE-CLICK. Тут ви знайдете як компактні варіанти для жінок, так і більш об’ємні варіанти для чоловіків. ONE-CLICK забезпечує індивідуальний підхід до кожного клієнта, надає гарантію на всі товари та заохочує цікавими акціями.

Види перцевих балончиків

За способом викидання іританта, зброя може мати такий тип розпилення:

  • аерозольне;
  • аерозольно-струминне;
  • струминне;
  • пінне;
  • гелеве.

Перцеві балончики з аерозольним типом розпилення найкраще підходять для використання на ближній дистанції. Хмара поширюється широким конусом на відстань 1-1,5 м, тобто створюється ефективна захисна газова завіса. Недоліком такого варіанту є небезпека розпилення всередині закритих приміщень, а також складнощі застосування під час дощу та вітру, адже сильний зсув повітря може призвести до нейтралізації завіси.

При аерозольно-струминному типі конус хмари звужується, зростає ефективна відстань. Така модель може застосовуватися для відбиття атаки як поодинокого супротивника, так і групи осіб, або ж агресивних тварин. Можливе прицільне розбризкування іританту. Недоліком буде залежність від вітру.

Перцевий балончик струминного розпилення випускає спрямований потужний струмінь рідини, він має чудові показники точності на дистанції 3-4 м. Недоліком буде необхідність точного прицілювання.

Пінний викидає потужний струмінь густої піни, він має хорошу ефективну дальність та прицільність, але ним складно «працювати» по цілях, що рухаються.

Гелевий захистить від поодинокого супротивника, дальність стрільби 2-3 м.

Тонкощі вибору перцевих балончиків

При виборі способу розпилення перцевого балончика, зверніть увагу на ситуативний показник. Пішоходам краще використовувати аерозоль. Водіям краще використовувати пінні та гелеві засоби.

Якщо ви не впевнені в успіху застосування такої зброї, то обирайте багаторазовий варіант з аерозольним типом розпилення.

Важливими будуть також розміри та обсяг балончика, адже маленький циліндр буде легше діставати та переводити у робоче положення.

Перцевий балончик прекрасно підійде для самозахисту, а вибрати найкращу модель можна в інтернет-магазині ONE-CLICK.

 

Перейти до панелі інструментів