27.07.2024
Новини Оперативно

Заробіток – 20 млн у місяць: на Тернопільщині діяла інтернаціональна наркогрупа

наркотики

На Тернопільщині діяла група наркоторговців, що виготовляла та розповсюджувала наркотики в Україні і навіть за її межами. Прокурори Тернопільської обласної прокуратури уже повідомили про підозри 6 учасникам злочинної організації.

“За даними слідства злочинна організація діяла у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Київській областях та Республіці Польща, виробляючи та розповсюджуючи психотропні речовини на території України та в країни Європейського Союзу”, – кажуть у прокуратурі.

Психотропні речовини виготовляли у нарколабораторіях і доставляли покупцям поштою. Вони просували товари в Телеграм-каналах, а також робили закладки. У місяць вони заробляли 20 мільйонів гривень.

Проведено 34 санкціонованих обшуки, у тому числі за місцем розташування двох нарколабораторій, що здійснювали виробництво психотропних речовин. Під час обшуків вилучено: 5 кг «Альфа-PVP», 2 кг канабісу, 600 закладок із вмістом амфетаміну, лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, близько 500 л прекурсорів, понад 200 тис грн, 4 автомобілі, 40 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, банківські картки.
У порядку ст. 208 КК України затримано 2 співорганізаторів, які створили та здійснювали безпосереднє керівництво злочинною організацією, 4 виконавців, які виготовляли, розфасовували й збували психотропні речовини.Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Заходи з викриття злочинної організації здійснювались спільно зі слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу працівників Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП та УСБУ в області.

наркотики наркотики

наркотики

Перейти до панелі інструментів