08.07.2024
Новини

“Намагалися пошити правоохоронців в дурні”: Зюбаненко про загадкову смерть у Настасові

Ще учора у деяких тернопільських ЗМІ з’явилася інформація про загадкову смерть на Тернопільщині. У с. Настасів на території агропідприємства помер 50-річний чоловік. Його тіло вивезли за межі фірми та викинули обабіч дороги. Цей факт підтверджували “Терміново” й правоохоронці. Проте, офіційний коментар керівника Управління поліції Тернопільщини Сергія Зюбаненко з’явився лише сьогодні. 

“Не можу не прокоментувати подію, яка набирає суспільного резонансу в засобах масової інформації. Йдеться про виявлення 10 січня 2024 року мертвим 50-річного чоловіка в селі Настасів Тернопільського району. За результатами розтину, його смерть була природною, без будь-яких слідів насильства. Якщо деякі «хитрі» відповідальні посадовці агрохолдингу сподівалися «пошити» правоохоронців в дурні, то вони глибоко помилилися. Маю зазначити, що слідчі, криміналісти сумлінно та фахово підійшли до своїх службових обов’язків, проявивши особливу пильність на місці події. Вони зауважили деякі важливі деталі при візуальному огляді тіла та дійшли висновку, що чоловік помер не в тому місці, де його знайшли. Про це свідчить низка фактів.

Смерть чоловіка у Настасові
Далі у роботу включились оперативні працівники, які попередньо з’ясували, що чоловік помер на території агропідприємства, розташованого неподалік, де він працював. Поліцейські в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, встановлюють обставини даного випадку.

Вчора слідчі відділення поліції №1 м.Тернопіль розпочали ще одне кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 ККУ (наруга над тілом).

Запевняю вас, що в рамках розслідування даних кримінальних проваджень правоохоронці принципово підійдуть до цієї справи. Встановлять хто і чому дав команду викинути тіло померлого чоловіка на вулицю та з’ясують мотиви, якими керувалися негідники, сподіваючись приховати від суспільства цей нелюдський вчинок. Ніхто не буде нічого приховувати”, – йдеться у повідомленні.

“Після проведення поліцейськими оперативно-розшукових заходів було встановлено, що чоловік помер на робочому місці на території комбікормового заводу агропідприємства. Проте, як з’ясували слідчі, офіційно він там не був працевлаштований. Саме цей факт є однією із ймовірних причин чому тіло померлого вивезли за територію підприємства. За попередньою інформацією, тіло помістили у ківш навантажувача та викинули на узбіччя дороги.

Служба безпеки агрохолдингу відмовилася надавати поліцейським відеоматеріали, мотивувавши тим, що відеокамери протягом останнього часу в них не працюють. Працівники поліції провели обшуки на підприємстві та вилучили технічні засоби для проведення необхідних слідчих дій”, – уточняють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

Перейти до панелі інструментів