08.05.2024
Новини

У Тернополі щодня щось “заміновують”: що каже поліція

повідомлення про замінування

Сьогодні з’явилося кілька повідомлень про замінування шкіл на масиві “Сонячному” – інформацію про це поширюють телеграм-каналами.

Як повідомив “Терміново” очільник пресслужби поліції Тернопільщини Сергій Крета, подібні повідомлення стаються у Тернополі ледь не щодня. У поліції просять не поширювати цю інформацію, адже вона грає на руку ворогові. Ці повідомлення ретельно перевіряються відповідними службами, тому панікувати не варто.

Довідка. Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Перейти до панелі інструментів