29.04.2024
Новини Оперативно

У поліції розповіли, що шукали вчора у забудовника під час обшуків

Шпитальна Тернопіль будова

Детективи Головного управління Нацполіції Тернопільської області перевіряють законність будівництва багатоквартирних житлових будинків у місті. Так прокоментували вчорашні обшуки у забудовника ТОВ “ПРОФ-ТЕР БУД” у поліції краю.

“Слідчі вилучили всю документацію, аби вивчити її та переконатися, що усі об’єкти, а їх понад десять, зводяться відповідно до будівельно-технічних норм.
Нагадаємо, що ще у липні минулого року до начальника ГУНП в Тернопільській області звернулася місцева мешканка. Жінка просила розібратися в законності будівництва житлового будинку на вулиці Шпитальній через який руйнується приватне житло по сусідству. Сергій Зюбаненко виїжджав за вказаною адресою”, – кажуть у поліції.

Розслідування відкритих кримінальних проваджень затягується, тому Зюбаненко доручив з’ясувати, через що це відбувається. Раніше на земельну ділянку на Шпитальній наклали арешт, але апеляційний суд його скасував.

Законність забудов встановить слідство. Наразі відомо, що більшість земельних ділянок, на яких триває будівництво багатоквартирних будинків, знаходяться у межах історичного ареалу Тернополя й ці роботи порушують Закон України «Про охорону культурної спадщини».

Не отримували підприємці й жодних дозволів та погоджень на проведення будівельних та земельних робіт. Усі факти внесені в ЄРДР відповідно до чотирьох статей кримінального кодексу. Власникам будівельної компанії інкримінують пошкодження об’єктів культурної спадщини, які знаходяться в межах історичного ареалу міста (ст. 298 ККУ), внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей (ст. 366 ККУ), заволодіння грошовими коштами громадян у великих розмірах (ч.4 ст. 190 ККУ), а також порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, що створює загрозу заподіяння майнової шкоди та здоров’ю людей, які проживають на суміжних земельних ділянках (ст. 275 ККУ).

Шпитальна Тернопіль будова

Перейти до панелі інструментів