29.04.2024
Новини Оперативно

Відійшов у вічність відомий священник з Тернопільщини

Олександр Базиляк священник

Відійшов у вічність Олександр Базиляк, клірик Тернопільської єпархії, штатний священник храму Петра і Павла с. Стриївка Збаразького благочиння та протоієрей. Про це повідомляється на сайті Тернопільської єпархії ПЦУ.

Згідно з інформацією, серце священника перестало битися сьогодні після важкої хвороби. Йому було 64 роки.

“Отець Олександр запам’ятається всім як добрий, щирий та відданий Церкві служитель Вівтаря, який своєю ревною працею на винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина. Нехай Господь оселить його душу в місці, де всі святі та праведні спочивають. Ми всі будемо молитися за упокій його душі”, – йдеться у повідомленні.

Парастас за отцем Олександром відбудеться 12 січня у домі спочилого (поч. о 18:00), 13 січня – у храмі Петра і Павла с. Стриївка (поч. о 18:00).

Заупокійна літургія та чин похорону – в неділю, 14 січня, там же (поч. о 10:00).

Довідка. Протоієрей Олександр Базиляк народився у Стриївці 18 січня 1959 року. Після закінчення місцевої школи вступив у Тернопільське кооперативне училище. Після служби в армії з 1980 року працював кухарем у закладах громадського харчування Тернополя.

9 липня 2055 року рукоположений у сан диякона блаженної пам’яті митрополитом Тернопільським і Бучацьким Василієм.

12 липня 2006 року єпископом Тернопільським і Бучацьким Нестором рукоположений у сан священника. У квітні 2017 року нагороджений правом носіння палиці.

 

Перейти до панелі інструментів