27.07.2024
Новини

У селі під Тернополем діти організували вертеп, щоб зібрати гроші для військових (відео)

Вертеп діти Тернопіль

Традиційно на Різдво, вшановуючи давні традиції, тернополяни влаштували вертепи. Особливо порадувало дійство, яке влаштували діти села Смиківці, що під Тернополем.

Вони під керівництвом дорослих заспівали коляду та зіграли вертеп, щоб зібрати гроші на генератори для тернопільських військових, які зараз зустрічають Різдво далеко від дому.

“Діти також хочуть допомогти нашим воїнам, тому ми вирішили зв’язатися з ними і запитати, чим можемо допомогти”, – розповіла “Терміново” організаторка вертепу Юлія Видиш. Хлопці сказали, що їм дуже потрібні на фронті генератори.

“Ми хочемо привітати всіх українців, усіх людей з цим чудовим святом, і хочемо побажати, щоб маленький Ісусик подарував нам усім перемогу світла над темрявою, добра над злом, України над Росією. І для того, щоби та перемога була швидшою, потрібні генератори. Ми почули, що діти з Тернополя зробили вертеп, щоб зібрати кошти. Нас це зворушило. Просимо долучитися усіх небайдужих”, – кажуть військові у відео, яке поширила Юля Видиш.

Костюми створювали власними силами, розповідає жінка. Протягом чотирьох тижнів організовували репетиції, і в результаті записали відео. Станом на момент написання цієї статті уже вдалось зібрати понад 16 тисяч гривень. Закінчивши збір, обов’язково опублікують звіт.

Одинадцятеро дітей зіграли ролі героїв вертепу: Видиш Олександр, Видиш Оксана, Видиш Марія, Змарко Максим, Змарко Денис, Змарко Анастасія, Кручок Софія, Мелехова Ріта, Кубашок Діана, Захаревич Олександр, Дежина Ія.

Реквізити для допомоги:

по Україні приват банк 4731 2196 1927 7548

за кордоном 5333 1710 7826 0441 (євро)

Перейти до панелі інструментів