29.04.2024
Новини

Під Бахмутом загинув краєзнавець з Тернопільщини

Упродовж двох тижнів військовослужбовець з Лановець, краєзнавець 48-річний Сергій Лисак вважався зниклим безвісти. На жаль, найгірше підтвердилося – Герой загинув, – повідомляють у Лановецькій міській раді. 

“Під Бахмутом загинув ланівчанин Сергій Лисак. Лановецьку громаду знову сколихнула страшна звістка. На Донеччині загинув військовослужбовець з Лановець – Лисак Сергій Петрович, 1975 року народження.

Від 4 грудня 2023 року старший навідник гранатометного відділення вважався зниклим безвісти, сьогодні ж стала відомою страшна новина.

Краєзнавець та щирий патріот боровся за волю і незалежність України та під час антитерористичної операції, тож з початком повномасштабного вторгнення без вагань пішов боронити рідну землю.
Тепер Герой захищає нас з небес. Вічна і світла йому пам’ять!”, – пишуть у повідомленні.

Колеги згадують про воїна, як про людину захоплену своєю справою. Скільки було у планах, які тепер ніколи не здійсняться.

“Два роки тому їздила у Ланівці й Сергій водив мене на місцевий єврейський цвинтар. Мали плани на те, щоб зробити спільно каталог по цій пам’ятці… Просто не маю слів… Спочивай у Господньому мирі, Світлий Воїне…”, – ділиться спогадами Тетяна Федорів.

Перейти до панелі інструментів