22.12.2024
Новини

“Готую ці різдвяні пампухи уже 30 років”: українська господиня назвала найкращий рецепт та 10 начинок

Як приготувати ідеальні, здобні різдвяні пампухи, розповідає господиня з багаторічним досвідом Леся Кравецька. Вона випустила уже 3 томи рецептів – вони перевірені роками. Зокрема, цими секретами пані Леся користується уже понад 30 років.

Як приготувати найкращі різдвяні пампухи

Вам знадобляться:

  • борошно  500 грамів;
  • олія – 1 л;
  • молоко – 250 мл;
  • цукор, сіль, ванільний цукор;
  • пресовані дріжджі – 33 г;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • жовтки – 6 шт.

Відважуємо борошно. Потрібно 470-500 грамів.

Опара

Візьміть 250 мл теплого молока, докладіть 20 г цукру і 20 г ванільного цукру. Дріжджі вибирайте лише якісні. Потрібно 33 грами пресованих дріжджів (не сухих). Розкришіть їх у суміш з молока та цукру. Докладіть 4 столових ложки борошна, перемішайте. Накрийте посуд рушничком і залишіть у теплому місці на 15-20 хвилин (маса має збільшитись щонайменше удвічі).

Приготування

Беремо борошно (470-500 грамів) (крім тих 4 ложок, що додали в опару). У чашу міксера викладаємо 6 жовтків, 20 г цукру, 1 грам солі та 50 грамів вершкового масла. Збиваємо кілька хвилин до утворення пишної маси.

З’єднуємо суміш з міксера та опару, далі додаємо борошно і замішуємо тісто (5-7 хвилин). Тісто має бути пахким, ніжним і не тугим. Накриваємо посуд із тістом вологим рушником і чекаємо на збільшення об’єму тіста у 2 або 2,5 рази. Далі перекладіть тісто на стільницю, змащену олією. Борошно Леся Кравецька радить не використовувати, адже воно буде обсипатись і горіти при смаженні.

Розкачуємо тісто у пласт товщиною 1 см, вирізаємо круглі заготовки для пампухів. Начиняємо їх будь-якою начинкою, яка вам подобається, і защипуємо. Кладемо швом донизу на стільницю (краще на заздалегідь заготовлені квадратики з пергаментного паперу – так буде краще переносити їх), накриваємо рушничком і залишаємо на столі.

Як смажити пампухи

Є декілька важливих нюансів для хорошого результату. Її має бути така кількість, щоб пампухи вільно плавали. Ідеальна температура – 175 градусів. Якщо у вас немає термометра, визначте правильну температуру за допомогою шматочка тіста.

Викладіть пампухи в олію і накрийте кришкою. Коли вони підрум’яняться, переверніть і кришкою вже не накривайте.

Перейти до панелі інструментів