30.04.2024
Новини Промо

Зимовий сезон у розпалі: хокей та біатлон сьогодні

Сезон в зимовому спорті у самому розпалі. Вже два місяці проходять змагання в НХЛ, а в чемпіонаті України відбулося 14 турів. Біатлон сьогодні теж набирає обертів, адже перші етапи вже позаду. Шанувальникам зимових дисциплін є що подивитися, а журналістам і експертам — про що говорити та писати.

Хокейна ліга чемпіонів теж добігає кінця. Наразі закінчується етап чвертьфіналів, учасники наближаються до вирішальних матчів. Він відбувається без українських команд, адже єдиний раз представник України, ХК «Донбас», брав участь у змаганнях в сезоні 2021/2022. Тому за біатлоном сьогодні стежить набагато більше українців, ніж за європейським хокеєм. Адже у цьому виді спорту Україна традиціійно входить до світового топ-10, тоді як хокейна збірна  – знаходиться у третій десятці ІІХФ.

Календар кубка світу з біатлону

Поточний сезон Кубка Світу з біатлону складатиметься з 9 етапів, які пройдуть з 25 листопада по 17 березня. Список місць проведення змагань змінився, у порівнянні з минулим роком. Наприклад, перегони не проходитимуть в Контіолахті, Аннесі та Поклюці. Їх замінять Ленцергайде, Солт Лейк Сіті та Кенмор. Чемпіонат Світу, що відбудеться 1–18 лютого, вже вдруге поспіль вважається повністю окремим турніром, тож його результати в загальному сезонному заліку не враховуються.

Тури КС з біатлону призначені на такі дати:

  • з 25.11 по 03.12 Естерсунд, Швеція;
  • з 08 по 10.12 Гохфільцен, Австрія;
  • з 14 по 17.12 Ленцергайде, Швейцарія;
  • з 04 по 07.01 Обергоф, Німеччина;
  • з 10 по 14.01 Рупольдінг, Німеччина;
  • з 18 по 21.01 Разун-Антерсельва, Італія;
  • з 29.02 по 03.03 Осло, Норвегія;
  • з 08 по 10.03 Солт Лейк Сіті, США;
  • з 14 по 17.03 Кенмор, Канада.

Після тривалої перерви (з сезону 18/19) Кубок Світу знову проходитиме в Північній Америці. Там відбудуться завершальні етапи змагань. Чемпіонат світу цього сезону пройде у чеському Нове Місто.

УХЛ та НХЛ: результати хокейних змагань

В чемпіонаті України з хокею на момент написання цього огляду відбулося 15 турів, з деякими виключеннями. Лідером змагань виявився «Київ», який очолював залік з невеликим випередженням «Сокола». Третю сходинку посідав «Кременчук», а четверту — «Дніпро», який мав 2 гри в запасі. І, судячи з розриву між 4-ю і 5-ю командою, саме ці 4 ХК потраплять у підсумку сезону до плей-офф. Навряд чи «Тризуб» або «Берсерки» зможуть потіснити когось. Хоча це тільки попередня думка, бо попереду ще багато матчів.

В НХЛ результати сезону теж підбивати ще зарано. Вже традиційно команди провели неоднакову кількість матчів — від 22 до 27. Це доволі суттєво ускладнює аналіз та прогнозування. А тому той факт, що «Вегас» очолив Тихоокеанський дивізіон і Західну конференцію, а «Рейнджерс» — дивізіон Метрополітен і Східну, ще зовсім нічого не означає. Лідерство «Бостона» в Атлантичному дивізіоні й «Колорадо» — у Центральному так само є тимчасовим явищем. Наприклад, той же «Даллас» мав 2 гри в запасі. До плей-офф Кубка Стенлі ситуація зміниться ще багато разів, тому про якісь попередні результати НХЛ можна буде говорити хіба що навесні, наприкінці регулярного чемпіонату.

Автор sport.ua: Сергій Циба

Перейти до панелі інструментів