29.03.2024
Жінки Новини

Тернопільські матері вирушили пішки на прощу до Зарваниці

Пішки на прощу до Зарваниці вирушили учасники спільноти “Матері в молитві” зранку 10 травня. Прочани вийшли від Архикадетрального Собору о 9.00, далі – через дамбу Ставу, вул. Бережанську у напрямку Підгороднього. Прочан супроводжували авто патрульної поліції.

Поки проща йшла містом з 9.00 до 10.00 рух транспорту на центральних вулицях Тернополя був частково перекритий. В результаті тролейбуси відстали від графіку на 15-20 хвилин.

Це вже 12-та піша проща цієї спільноти, повідомив отець Василь Чамарник, який разом з прочанами прямує до Зарваниці.

– Загалом піша проща зібрала близько 500 чоловік – у більшості йдуть членкині спільноти “Матері в молитві”, а також є чоловіки, молодь, – каже священик. –  Також до нас приєднуються прочани у селах по дорозі. Щойно в Підгороньому до нас підійшли люди, які приїхали цілим автобусом, також будуть прочани в Ходачкові, Городищі, Яструбові. Ця проща приурочена Дню матері, Року сім’ї, який оголосила церква в Україні. Впродовж цілої дороги нас супроводжує молитва і пісня. Молимося за мир і спокій в країні, молимося в наміренні кожного з присутніх і тих, хто просили нас за молитву.

Прочани йтимуть пішки два дні. Ночуватимуть в Ішкові Бережанського району, а 11 травня о 6.00 продовжать шлях до Зарваниці і вже в 13.00 прибудуть до Марійського духовного центру. Цього дня у Зарваниці на них чекає святковий концерт, Вечірня та Літургія, похід зі свічками, Хресна дорога, нічні чування. У неділю, 12 травня, о 7:30 учасники прощі молитимуться на Утрені, а о 9:00 – на Святій Літургії. Об 11:00 відбудеться спільна молитва матерів на чудотворному місці.

Загальнонаціональна проща до Зарваниці відбудеться 13 липня цього року.

Перейти до панелі інструментів