21.05.2024
Новини Оперативно

Суд визнав незаконною забудову прибережної зони Тернопільського ставу на майже 4 млн

Західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Тернопільської обласної прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення ТМР, яка у лютому 2018 році надала дозвіл на оренду землі на 25 років. Через це на вулиці Урожайна, 15 (біля ресторану “Хутір”, набережна Тернопільського ставу) люди, наближені до влади міста, побудували собі розкішні будинки, оформивши їх як еллінги (місця для експлуатації човнів).

Тепер дозвіл на оренду землі, який отримав ОК “Вінд”, скасували, змусивши повернути земельну ділянку площею 0,4060 га вартістю понад 3 млн 600 тисяч гривень. Тут розташоване майно, зареєстроване як 9 “еллінгів лодочної станції. Фактично тут є самочинне будівництво, яке було проведене з порушенням закону щодо цільового призначення земельної ділянки. Простими словами, тут збудували приватні будинки.

“Відтак скасовано рішення суду першої інстанції та прийнято нове рішення- про задоволення позовних вимог прокуратури в повному обсязі. Рішення суду вступило в законну силу”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Перейти до панелі інструментів