19.04.2024
Гуманітарна сфера Новини

Проект реконструкції Старого парку представили у Тернополі (фото)

Найстаріший парк Тернополя будуть реконструювати. Проект представили вчора. На його розробку уже витратили 162 тисячі гривень.

  • Обговорення реконструкції триває більше 5-ти років. В групі обговорення є представники ветеранських організацій, представники спілки архітектури, краєзнавці, художники та історики, – каже заступник міського голови Леонід Бицюра. – Ми за ці 5 років дізнались багато нового про Старий парк. Як відомо парк є найстарішим у Тернополі, тому підготовка до реконструкції відбувається дуже ретельно із врахуванням багатьох факторів.

Як зазначили розробники, проект реалізовуватимуть у 3 етапи: вхідна зона, центральна алея та реконструкція пагорбу Слави.

  • В першу чергу це вхідна зона. ЇЇ ми наповнимо місцями для відпочинку дорослого населення і дітей. Зробимо цю зону більш доступною, – розповів співавтор проекту реконструкції Старого парку Ярослав Прінь. – Потім відремонтуємо саму алею. Суттєвих змін у структурі парку не відбуватиметься. У парку зараз є протоптані доріжки, там ми встановимо покриття. Також в ході обговорення ми дійшли до висновку, що будемо створювати сучасний парк, але з елементами історії. Тобто усі історичні пам’ятники та місця залишаться.

 

Перейти до панелі інструментів