27.07.2024
Новини

Шукали з собаками: тернополянин намагався незаконно утекти в Словаччину

Ще один мешканець Тернопільщини намагався незаконно залишити територію України. 2 грудня ввечері військовослужбовці Чопського загону затримали групу чоловіків, які спробували перетнути українсько-словацький кордон, – повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Зупинити правопорушників вдалося завдяки випереджувальній інформації від оперативних співробітників загону. Прикордонників відділу «Новоселиця» проінформували, що поблизу населеного пункту Гута Ужгородського району можлива спроба незаконного перетинання держрубежу групою чоловіків призовного віку.

На зазначену оперативниками ділянку вислали додаткові прикордонні наряди, до пошуків залучили оперативних співробітників та кінолога з розшуковим собакою.

Правоохоронці виявили вісьмох порушників законодавства у лісистій місцевості поблизу кордону. Усі затримані – громадяни України. Семеро мали при собі документи, що посвідчують особу. Чоловіки виявилися жителями міста Київ, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Тернопільської та Чернівецького областей. Восьмий не мав при собі жодних документів і назвався закарпатцем. Оперативники встановили, що він займався переправленням інших семи осіб через українсько-словацький кордон.

Затриманих доправили у прикордонний підрозділ з метою з’ясування обставин правопорушення. Їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

Нагадаємо, це уже не перший випадок, коли мешканці Тернопільщини намагаються незаконно втекти за кордон. Раніше двох чоловіків затримали на кордоні з Румунією.

 

Перейти до панелі інструментів