23.10.2024
Новини

У Кременці ліплять гречані вареники з глини

Раніше “Терміново” розповідало, що невдовзі кременецькі гречані вареники можуть стати частиною нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Адже це не просто місцева гастрономічна фішка. Це теплі спогади з дитинства для багатьох родин, це уже втілені у сувенірах-свистунцях вироби. Напередодні свята Андрія, яке за новим церковним календарем припадає на сьогодні, 30 листопада, у краєзнавчому музеї ліпили гречані вареники. Але незвичайні. 

“Сувенір від музею на вечорниці! А ви які вареники ліпите на Андрія? У нас сьогодні – керамічні, кременецькі та й ще й гречані!

Сувенір гречані вареники-свистунці

Ось такі свищики зробив нам майстер народної творчості Сергій Томашівський. Це не перша партія музейних вареників, ми їх ліпимо вже роками та будемо продовжувати цю справу!

“Кожен придбаний у нас вареник, – каже директор музею Андрій ЛЕВЧУК, – це жива інвестиція в наш музей, в нашу громаду, нашу Україну, в нашу Перемогу!”.

Сувенір-свистунець гречаний вареник

Для колекціонерів готується обмежена миска вареників поливаних білою емаллю та персональним додатком у вигляді шкварок”, – розповідають у Кременецькому краєзнавчому музеї.

Перейти до панелі інструментів