27.04.2024
Новини Скандал

У місті на Тернопільщині досі звучить російська музика – що каже міський голова

Попри другий рік повномасштабного вторгнення рф в Україну, чимало людей досі спілкуються російською мовою і не можуть попрощатися з російською культурою. Навіть на Тернопільщині є шанувальники російського репу. Зокрема, музику окупантів вмикають й у деяких закладах громадського харчування у Збаражі. Адміністратори спільноти “Політичний Збараж”, де оприлюднили відео, повідомили журналісту “Терміново”, що ролик автор записав сьогодні.

“Збараж. Піцерія біля лікарні. Ганьба власнику і персоналу за російський реп в закладі.
Якби що, то на екрані Jah khabib – найкращий російський артист 2018 року, номінація MTV Europe Music Awards”, – пише “Політичний Збараж”.

 

За коментарем щодо цієї ситуації “Терміново” звернулося до міського голови Збаража Романа Полікровського. Очільник громади повідомив, що заклад відкрили нещодавно. А його особисте до ставлення до трансляції будь-чого російського вкрай негативне. З інцидентом обіцяє розібратися.

“Трансляція будь-чого російського є вкрай неприйнятною не тільки під час війни, а під час війни й поготів!

Цей заклад десь недавно відкрився. Зараз з’ясовуємо обставини цього інциденту. Діяльність закладів регламентується законодавством України та власною совістю.

Моє особисте ставлення вкрай негативне (це дуже м’яко сказано) до схожого. Як публічна особа намагаюсь підбирати правильно слова, але просто не розумію, що має відбуватись в голові цієї людини, яка зараз чинить таке???

Я звичайно таке засуджую!

Думаю, дане відео послужить хорошою “рекламою” цьому закладу і буде добрим уроком на майбутнє!

Нам усім потрібно викорінювати будь-які прояви лояльності до всього ворожого”, – зазначив Роман Полікровський.

“Лише додам, що нам, українцям, потрібно мати однозначні критерії щодо несприйняття усього ворожого. Бо суспільна думка щодо української мови неоднозначна і ймовірно той, хто ввімкнув цю музику, думає, що якщо можна розмовляти російською, то чому не можна російських пісень? Це десь рефлексія по останніх відомих подіях щодо суспільної мовної дискусії…”, – додав міський голова Збаража.

У такій прикрій ситуації було б добре почути й версію власника закладу, про який йдеться. “Терміново” готове озвучити і його версію подій.

Перейти до панелі інструментів