19.05.2024
Новини Оперативно

Хуртовини та крижаний дощ близько – синоптики просять не ігнорувати прогноз погоди

Вітер, дощ, погода

Прогноз погоди на найближчий тиждень, 23-27 листопада, невтішний. Синоптики обіцяють крижані дощі та снігопади, хуртовини та штормовий вітер по усій території країни, враховуючи й Тернопільщину. Надто просять не ігнорувати прогноз погоди на 26-27 листопада. Чого чекати найближчими днями, розповіла синоптик Наталка Діденко. 

“До нас завітає знову активний циклон з південного заходу! І якщо раніше це був переважно дощ та вітер, то цього разу погодні умови стануть відчутно складнішими. Очікується мокрий сніг, сніг, хуртовини, при вищій температурі повітря льодяний дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь та ожеледиця. Ще й сильний вітер до штормових поривів!

Будь ласка, не ігноруйте цей прогноз на 26-27 листопада. Підготуйте лопатки в автомобілі, собі відповідний одяг, взуття і профілактичні ліки проти реакцій на шалені стрибки погоди.

Така погода не повинна застукати нас зненацька – ми ж це проходили багато разів”, – йдеться у повідомленні.

Попереджає синоптик й про штормові вітри, які нещодавно уже наробили шкоди на Тернопільщині.

“23-го листопада вночі у південній частині та на південному сході України очікується дощ та мокрий сніг, завтра вдень мокрий сніг пройде лише у північних областях. На решті території України опади якісь малоймовірні.

Важлива деталь! Завтра на півночі, заході та в центральних областях очікується сильний вітер до штормових поривів. Враховуючи холодну погоду, температура комфорту при сильному вітрі може знижуватися на 4-7 градусів.

Температура повітря. Найближчої ночі мороз охопить всю Україну, очікується -4-10, на сході -9-14 градусів. Вдень у четвер суттєво потепліє у західних областях, до +1+6 градусів.

24-25 листопада потепліє і скоріше всього цей юний сніг втече, визираючи з-за спини мамки-зими.
Проте нагадую: 26-27 листопада в Україні активний циклон спричинить складні погодні умови.
Є час подумати й підготуватися. Уточнення буду кидати сюди”, – пише Наталка Діденко.

Перейти до панелі інструментів