У холодні осінні вечори хочеться смачненької смаженої або печеної картопельки з солоним оселедцем. Але у свіжості риби з ринку чи крамниці не завжди можна бути впевненим. Тому найкращий варіант – засолити або замаринувати самостійно. Ми рекомендуємо перевірений рецепт – простий та смачний.
Риба виходить дуже смачною і просто тане в роті. У такий спосіб можна замаринувати й оселедець, і скумбрію.
Інгредієнти:
- 3 шт. – свіжозамороженої риби;
- 6 ст. л – сіль;
- 2 ст. л – цукор;
- 2 л – води;
- лавровий лист, перець духмяний горошок.
За бажанням можна додати 1 чайну ложку коріандру.
Приготування:
Зварити розсіл, остудити. Оселедець добре помити, голову можна відрізати. Скласти в 3-х літрову банку, залити розсолом.
Риба готова через 3 дні. Чим більше стоятиме в розсолі, тим буде солонішою. Чудово смакує з картоплею, підійде для приготування закусок, наприклад, оселедця під шубою.
Смачного!