21.11.2024
Корисне Новини

Найсмачніший маринований оселедець

У холодні осінні вечори хочеться смачненької смаженої або печеної картопельки з солоним оселедцем. Але у свіжості риби з ринку чи крамниці не завжди можна бути впевненим. Тому найкращий варіант – засолити або замаринувати самостійно. Ми рекомендуємо перевірений рецепт – простий та смачний. 

Риба виходить дуже смачною і просто тане в роті. У такий спосіб можна замаринувати й оселедець, і скумбрію.

Інгредієнти:

  • 3 шт. – свіжозамороженої риби;
  • 6 ст. л – сіль;
  • 2 ст. л – цукор;
  • 2 л – води;
  • лавровий лист, перець духмяний горошок.

За бажанням можна додати 1 чайну ложку коріандру.

Приготування:

Зварити розсіл, остудити. Оселедець добре помити, голову можна відрізати. Скласти в 3-х літрову банку, залити розсолом.

Риба готова через 3 дні. Чим більше стоятиме в розсолі, тим буде солонішою. Чудово смакує з картоплею, підійде для приготування закусок, наприклад, оселедця під шубою.

Смачного!

 

Перейти до панелі інструментів