08.05.2024
Новини

На Тернопільщині дружина військового після похорону чоловіка дізналася, що чекає на двійню

Неймовірна, майже містична історія трапилася зі Світланою Тленюк. Старша на 10 років від свого коханого жінка мріяла подарувати дитину йому. Та радісної звістки майбутній тато, на жаль, не дочекався. Зворушливу історію родини з Тернопільщини розповіли у ТСН.

Дружина бійця після похорону чоловіка дізналася, що чекає на двійню. За кілька місяців до загибелі воїна подружжя звернулося до медиків по допомогу.

Світлані Тленюк – 47 років. Вона була старшою за чоловіка на 10 років. Це її другий шлюб. Від першого у жінки було двое синів. Богдан дітей не мав. У цивільному житті чоловік був водієм, на війні служив гранатометником від 2014 року.

“Ми покохали одне одного. Мені було дуже страшно, що я вже старша, що я не зможу мати більше дітей. У нього ще не було дітей, він мріяв про них, відколи ми познайомилися”, – каже Світлана.

Влітку 2022 року на війні загинув 24-річний син Світлани

Пара разом прожила два з половиною роки та мріяла про спільну дитину. Влітку 2022 року на війні загинув 24-річний син Світлани, а тому подружжя ще активніше замислювалося про народження немовляти.

“Після смерті сина це була велика необхідність. І для мене, і для мого чоловіка”, – каже жінка.

Пара звернулася до клініки, щоб завагітніти

Завагітніти природним шляхом не вдавалося. У березні 2023 року, коли у Богдана була тривала відпустка, подружжя пішло до клініки, яка розпочала безплатне екстракорпоральне запліднення для усіх військових.

Стефан Хміль – головний лікар клініки, і пам’ятає, як познайомився зі Світланою і Богданом. Він каже, що тоді воїн попросив допомогти йому. Після запліднення пара хвилювалася через вагітність.

Жінка дізналася про вагітність після похорону чоловіка

Новину про вагітність дружини Богдан так і не почув. Сапер-гранатометник Богдан Тленюк загинув у бою 4 липня на Донеччині.

“Після похорону на третій день я дізналася, що вагітна”, – згадує вдова військового.
УЗД показало, що у Світлани буде двійня – хлопчик і дівчинка. Жінка каже, що це справедливо щодо її чоловіка, який мріяв про дітей.

Світлана каже, що вона хвилюється, як сама виховуватиме дітей, але її зараз підтримує вся родина.

Перейти до панелі інструментів