10.05.2024
Новини

У Кременецько-Почаївському ДІАЗі новий директор

У Кременецько-Почаївському ДІАЗі новий керівник. Установу очолив історик, науковець, археолог, педагог Василь Ільчишин. Про він повідомив на своїй сторінці у соцмережі. 

“Нещодавно перегорнув ще одну сторінку життя і починаю писати наступний розділ! Якось не було часу повідомити на загал про зміни, так ось – маю за честь з 1 листопада очолити Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник та приступити до важливої місії. В мене завжди на першому місці були державні інтереси, інтереси жителів громади в якій працюю і патріотична та наукова позиція і підхід в роботі. Так і буде й надалі! Служу народові України!”, – наголошує Василь Ільчишин.

Довідка

Василь Ільчишин народився 17 березня 1982 року в селі Кобиллі, нині Збаразької громади Тернопільського району Тернопільської области України.

Закінчив Доброводівський технічний ліцей (1999), історичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (2007).

У 2000—2002 роках проходив службу в армії. Працював учителем географії у Гвардійському навчально-виховному комплексі (2004—2005, с. Гвардійське на Хмельниччині), старшим науковим працівником (2005—2013), завідувачем відділу науково-охоронних робіт пам’яток археології Тернопільської обласної комунальної інспекції охорони пам’яток історії та культури.

Науковий співробітник науково-дослідного центру «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології України.

Від 1 вересня 2020 року — засновник і директор Залозецького краєзнавчого музею. З 1 листопада очолює Кременецько-Почаївський ДІАЗ.

Перейти до панелі інструментів