02.06.2024
Новини

У Кременці у День Усіх Святих молилися на древньому кладовищі

1 листопада Римо-Католицька Церква святкує День всіх святих, а наступного дня — спомин всіх померлих вірних. У цей день в Україні, особливо Західній, існує традиція відвідувати могили родичів, відправляти там панахиди. У Кременці у каплиці на Польському цвинтарі молилися не лише за померлих родичів, а й за жертв війни, – розповідають у Parafia św.Stanisława Biskupa Męczenika w Krzemieńcu.

“У середу, 1 листопада, в Урочистість Всіх Святих вдивлятимемося в небо – місце перебування людей святих, благословенних і щасливих. У четвер, 2 листопада, із задумою над минучістю людського життя, будемо затримуватися біля гробів наших близьких померлих і жертвуватимемо в їхніх наміреннях дар молитви про вічне життя.

Поминальний день цього року – це особливий день молитви за тих, які загинули внаслідок війни. Усвідомлюємо, що багатьох із людей зустріла несподівана смерть, тому особливо вони потребують нашої молитви. Прошу Вас, щоб цей Поминальний день був часом особливої молитовної пам’яті за жертви війни, що триває. Відвідуючи кладовища затримаймося біля їхніх могил, помолімося і запалімо лампадку вдячності та пам’яті (зі звернення Архієпископа Мечислава Мокшицького)”, – йдеться у повідомленні.

 

Перейти до панелі інструментів