27.07.2024
Новини

У Тернополі у квартиру залізла змія: викликали рятувальників

Тернопільським рятувальникам довелося виїхати на незвичний виклик. Вони ловили змію, яка заповзла у квартиру на другому поверсі, – повідомляють у АРЗ СП ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

“14 жовтня 03:54 рятувальним відділенням здійснено виїзд на допомогу населенню по вилученні змії з квартири на другому поверсі житлового будинку за адресою: м. Тернопіль б-р Шевченка, 31б. Змію відловлено та випущено в природне середовище”, – зазначають у повідомленні.

Проте цей вид змій, королівська або синелойська, не характерний для природи України. Тож, ймовірно, вона виповзла з домашнього тераріуму.

Довідка

Ця змія отримала свою назву з тієї причини, що основний ареал її проживання знаходиться на території мексиканського штату Сіналоа, де її можна зустріти в річищі, струмків і серед сухих мішаних лісів.
Незважаючи на те, що цей різновид своїм забарвленням фактично не відрізна від найнебезпечніших для людини коралових гаспида, вона не є отруйною та безпечною для людей. Звичайно вони бувають невеликих розмірів і рідко досягають одного метра в довжину.

Раціон включає в себе не тільки всіляких дрібних гризунів, жаб і ящірок, але і великих комах. У тому випадку, якщо синалойская королівська змія купується для утримання в умовах тераріуму, то для неї необхідно встановити невеликий резервуар, наповнений водою, в якому змія зможе плавати. Також бажано розмістити будиночки, різні полички та інші укриття. Тераріум один раз в день обприскується водою, годують їх приблизно один раз в тиждень.

Перейти до панелі інструментів