29.04.2024
Новини

Нардепці Людмилі Марченко обрали запобіжний захід

Сьогодні ВАКС обрав запобіжний захід народній депутатці Людмилі Марченко, яку підозрюєть у зловживанні впливом. Суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 53,6 тис. грн. Це максимальний розмір застави, передбачений законом для цього злочину, – зазначають у САП. 

Читайте також: Стало відомо, чому не обирають запобіжний захід нардепці Марченко

20 вересня слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим Генеральним прокурором, обрав запобіжний захід чинному народному депутату, яка спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду обіцяла громадянам забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи «Шлях». На сьогодні встановлено два епізоди протиправної діяльності нардепа та її помічниці, а саме отримання 11,3 тис. доларів США від двох громадян за безперешкодний перетин кордону.

На підозрюваному покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними у справі;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.
Перейти до панелі інструментів