20.09.2024
Новини Оперативно

У Тернополі на підприємстві знову масштабна пожежа: могли загинути рятувальники

Про ще одну масштабну пожежу на підприємстві, яка трапилася сьогодні вранці, повідомляє начальник ГУ ДСНСУ Тернопільщини Віктор Маслей. Коли рятувальники починали гасити вогонь, навіть не уявляли, чим все могло б завершитися. Горіло на тому ж заводі будматеріалів, що й 10 днів тому. 

Читайте також: Масштабна пожежа в Тернополі: горів завод будматеріалів 

“Біда нічого не навчила… Напевно, так можна сказати про деяких горе-бізнесменів…
Сьогодні о 04:26 год до Головного управління ДСНС області надійшло повідомлення про пожежу на підприємстві з виробництва пінопласту по вул. Микулинецька у м. Тернопіль.

О 05:06 год пожежа була ліквідована. Але… під час гасіння пожежі рятувальники у вогні виявили балони з киснем, які могли вибухнути та забрати життя вогнеборців”, – зазначає головний рятувальник області.

“На місце події вирушили два відділення частини спеціальної пожежної техніки Головного управління, а також працівників Оперативного командного центру. Після прибуття рятувальників на місце події було встановлено, що горять залишки пінопласту та сировини для його виготовлення на площі 400 квадратних метрів. Важливо відзначити, що ця подія сталася на тій же самій території, де мала місце пожежа 10 вересня 2023 року.

На щастя, завдяки оперативним діям рятувальників, вдалося запобігти розповсюдженню вогню на прилеглі споруди та території. Також слід відзначити, що поруч із місцем пожежі знаходилися 3 кисневі балони, що може свідчити про проведення робіт, пов’язаних зі зварюванням або іншими вогневими процедурами.

На 05:00 пожежу вдалося локалізувати на площі 250 квадратних метрів, і вже о 05:06 її було повністю ліквідовано. На цей момент проводяться заходи з проливки місця пожежі. У процесі ліквідації було залучено 3 одиниці техніки та 9 вогнеборців”, – повідомляють в ГУ ДСНСУ Тернопільщини.

Перейти до панелі інструментів