15.05.2024
Новини Оперативно

Вперше за 30 років: у Тернополі ремонтують 42-метровий міст

У Тернополі вперше за понад 30 років ремонтують 42-метровий шляхопровід біля ТРЦ “Подоляни”. Він уже давно перебуває в аварійному стані, повідомляють у Службі відновлення та  розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

“Зараз підрядна організація проводить демонтаж балок на лівому проїзді споруди. Деякі з них мають тріщини. Рух через шляхопровід відбувається у реверсному режимі та регулюється за допомогою світлофорів.

Чому потрібно зараз ремонтувати❓

Ключові елементи шляхопроводу зазнали руйнувань, споруда може втратити через це цілісність, а рух транспорту єдиною державною трасою для об’їзду обласного центру – ризикує бути паралізованим.

Звідки кошти❓

На ремонт шляхопроводу у 2023 році Уряд спрямував кошти Європейського інвестиційного банку. Це другий шляхопровід, який у цьому році лагодить Служба відновлення, щоб зберегти повноцінний рух трасою Р-41. Загалом за кошти ЄІБ ремонтуємо 4 штучні споруди на стратегічних дорогах області Р-41, М-09 і М-19.

Коли плануємо завершити ремонт ❓

Ремонтні роботи заплановано завершити до кінця року. Також Служба відновлення на численні звернення жителів села Гаї-Гречинські в межах ремонту шляхопроводу влаштує пішохідну доріжку, відгороджену від проїзної частини турнікетом. Вона забезпечить безпечне пішохідне сполучення села з містом Тернопіль”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів